02-05
Elke eerste donderdag van de maand 16.00- 18.00

Meetup Cybersecurity

Organisatie

Ontwikkeling van het Kennispark
Het Kennispark behelst heel Twente. De kern wordt gevormd door:

De Campus van de Universiteit Twente
De Universiteit Twente (UT) staat bekend als ‘de ondernemende universiteit’ met name door de dynamische rol op het gebied van innovatieve spin-off activiteiten. Opgericht in 1961 behoort de UT tot de jongste universiteiten van Nederland. De UT onderscheidt zich van andere Nederlandse universiteiten , zowel op het terrein van onderwijs als onderzoek, door de combinatie van technologie en maatschappijwetenschappen.

Kennispark Twente
Kennispark Twente is uniek gelegen in de directe nabijheid van de Universiteit Twente. Twente behoort, mede door de strategische ligging aan de West-Oost corridor op de lijn Amsterdam-Berlijn, tot de belangrijkste economische kerngebieden van Nederland. Het is een Euregio-gebied dat zich kenmerkt door een sterke internationale oriëntatie, een grote bedrijfsloyaliteit en arbeidsmoraal en een aangenaam woon-, werk- en leefklimaat. In het begin van de 80-er jaren begon de UT oog te krijgen voor kennistransfer naar het bedrijfsleven en voor het ondersteunen van nieuwe bedrijven.

Vanaf 1982 bestaat BTC-Twente als business incubator. De Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Ten Hag Makelaardij, Deltaborgh Investments en de ABN-Amro bank zijn hiervan de aandeelhouders. BTC-Twente is de oudste incubator van Nederland en met name gericht op innovatieve (technologische) startende bedrijven (uit  binnen- en buitenland). Ruim 700 bedrijven waren tot nu toe gehuisvest in een van de gebouwen van de incubator. www.btc-twente.nl

De combinatie van universitair onderwijs, hightech kennisindustrie en zakelijke dienstverlening genereert zowel ideeën als werkgelegenheid en oefent daarnaast een grote aantrekkingskracht uit op andere bedrijven en investeerders. In toenemende mate hebben spin-off bedrijven zich gevestigd op Kennispark Twente. Voorbeelden van spin-off bedrijven die inmiddels zijn uitgegroeid tot gerenommeerde organisaties zijn de High Tech Factory en het Mesa+ instituut.

De universiteit heeft sinds 2001 ook een wetenschappelijk instituut dat zich specifiek richt op kennisintensief ondernemerschap, het NIKOS. Hierdoor wordt de ervaring die wordt opgedaan met de business ontwikkeling rond de universiteit vanuit internationaal perspectief geanalyseerd en worden inzichten gekregen over hoe het beter kan. Dit heeft geleid tot veel nieuwe initiatieven. De toenemende integratie van science en business is zichtbaar gemaakt in een koepelorganisatie Novel-T en de vestiging van de Gallery, een shop-window van het park met een aantrekkingskracht op toonaangevende internationale bedrijven. Uitstekende infrastructuur met prima bus- en treinverbindingen maken ondernemen mogelijk in een parkachtige omgeving met groen, waterpartijen en kunstobjecten. De ligging, een hoogwaardige en parkachtige uitstraling, goede ontsluiting en uitstekende faciliteiten in de directe omgeving maken van Kennispark Twente een aantrekkelijke vestigingslocatie.

Twente Village
Het voetbalstadion van FC-Twente, De Grolsch Veste, en de leisure boulevard Go-Planet, waar onder meer de bioscoop Kinepolis, een ijsbaan, beursruimte, sportfaciliteiten en meerdere restaurants te vinden zijn, vormen samen Twente Village.

Ondernemersvereniging
Op 29 augustus 1996 is de Ondernemersvereniging Business&Science Park opgericht in het Ondernemingshuis te Enschede. De ondernemersvereniging behartigt de belangen van de ondernemingen en organisaties op het Park in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder. De ondernemersvereniging heeft een goede relatie met diverse overheden zoals de Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en de Gemeente Enschede. De Enschedese politiek heeft veel aandacht voor de verkeerssituatie in en om het Park. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur. Het bestuur is in dit verband een belangrijke gesprekspartner voor de gemeente.

Ook bij de ontwikkelingen van Novel-T is het bestuur nauw betrokken. De ontwikkelingen binnen Kennispark hebben er toe geleid dat in de Algemene Ledenvergadering van maart 2013 besloten is om de naam Ondernemersvereniging Business&Science Park te wijzigen in Ondernemersvereniging Kennispark. We verstaan hieronder: de Universiteit Twente, het Business&Science Park en Twente Village, de leisure boulevard waarvan onder andere FC Twente en Go – Planet deel uitmaken.

 

Nieuws op 21 mei 2019 door René Reitzema

Vacature Management Assistent / Community Builder

Het bestuur van de ondernemersvereniging Kennispark heeft behoefte aan professionele ondersteuning voor de diverse activiteiten van het bestuur. Hierbij moet u denken aan het (mede-) organiseren van evenementen, uitvoeren van de  marketing/communicatie activiteiten, het oppakken van actiepunten en secretariële werkzaamheden.

Verantwoordelijkheidsgebieden

De Management Assistent/Community Builder is mede-verantwoordelijk voor de volgende zaken:

 • Organiseren evenementen (incl. administratieve verwerking)
 • Marketing en communicatie-activiteiten
 • Mede onderhouden van de ledenadministratie
 • Ondersteunen van het bestuur, door bijvoorbeeld het oppakken van de actiepunten vanuit de verschillende overleggen waar bestuursleden de ondernemersvereniging vertegenwoordigen.

Hij/Zij rapporteert aan het bestuur van OVKP

Kernactiviteiten

 • Organiseren van evenementen (samen met de portefeuillehouder)
 • Opstellen en verzenden van nieuwsbrieven
 • Up to date houden van website en social media
 • Oppakken en uitvoeren van actiepunten vanuit de overleggen waar bestuursleden aan deelnemen
 • Uitvoeren van (lichte) secretariële werkzaamheden

Competenties

 1. Zelfstandig
 2. Pro-actief
 3. Communicatie (mondeling/schriftelijk)
 4. Kennis van Word, Excel en Outlook
 5. Affiniteit met marketing & PR
 6. Netwerken

Opleiding / werk- en denkniveau

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.  

Deze functie is vooralsnog vastgesteld voor 12 uur per week. Invulling middels loondienstverband of freelanceverband staat nog open.  Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer dan nu door jouw motivatie en cv toe te sturen naar info@ovkennispark.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met de voorzitter van Ondernemersvereniging Kennispark, Patrick Duwel,
te bereiken op 06 – 1277 6618

Sollicitatie sluit op 15 juni 2019 en de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 17 juni.


Nieuws op 15 mei 2019 door René Reitzema

Kennispark Run 2019

Ben jij al in training?
Op donderdag 6 juni 2019 is alweer de 5e editie van de Kennispark Run!
Het thema dit jaar: Pak uit, trainingspak aan! 

De hardlooproute (maximaal 5 km lang) gaat over het terrein van het Kennispark, waarbij je onderweg dóor bedrijven loopt.  Zoals ieder jaar stop je regelmatig tussendoor bij de verschillende bedrijven voor leuke hindernissen en teamopdrachten. Een mooi excuus dus om eens bij de buren binnen te kijken :-)De Kennispark Run is volgens ons een leuke sportieve manier van netwerken én ontspannen met verschillende werknemers van het Kennispark. Hoe meer mensen er mee doen, hoe leuker het wordt. Dus trommel al je collega’s op, en dan zien we jullie 6 juni!
 
De Kennispark Run 2019 
Datum: donderdag 6 Juni 2019

Tijd: vanaf 15.00 uur
Startlocatie: Kienhuis Hoving
Inschrijfkosten:  €15,00 per persoon 
Info: www.kennispark.run 
Inschrijflink Kennispark Run 2019 
Inschrijven is mogelijk t/m. 27-05-2019 
  
Met vriendelijke groeten,
ROC van Twente, opleiding Sport en bewegen

Kienhuis Hoving
De Ondernemersvereniging Kennispark


Nieuws op 25 apr 2019 door René Reitzema

Blockchain Technologie Meetup Twente

BLOCKCHAIN TECHNOLOGY MEETUP TWENTE
25 APRIL

Tijdens de eerstvolgende Blockchain Meetup verzorgt Coinversable een keynote rondom het Validana blockchain platform en de toepassing hiervan binnen het onderwijs. Het programma bestaat verder uit groepsdiscussies en een netwerkborrel. Er is tijdens de meetups ruim gelegenheid voor interactie, zowel plenair als aan de ronde tafels. We starten om 16:00 uur in The Gallery.​

Meer informatie en aanmelden.L